Vinyl - Az új trendi burkolat

Vinyl – az új trendi burkolat

Ha a fahatású megjelenést és a vízállóságot szeretnénk egyesíteni a költséghatékonysággal, akkor a vinyl padló a jó megoldás.

Maszk
Design elem

A vinyl a régi linóleum padló új generációja.2 az 1-ben, mert egyesíti a fahatású megjelenést és a vinylre jellemző vízállóságot. Fürdőszobába és konyhába ajánlatos letenni, mert vízálló és magas járáskomforttal bír. Egyszerűen lerakható.

A vinyl padló anyaga a PVC annak is egy igen kemény változata. Ezért garantált a  rendkívüli stabilitás, csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy ne sértsük meg karcolással, súrolással és dörzsöléssel!

Fontos kihangsúlyozni, hogy a vinyl padló számos előnyös tulajdonsággal rendelkezik a régi linóleumokkal szemben, így a két burkolat gyakorlatilag össze sem hasonlítható. A linóleumokhoz képest sokkal magasabb esztétikai értéket képvisel. Ahogyan a laminált padlók, úgy a vinyl padlók is szinte megtévesztésig hasonlítanak a természetes fából készült burkolatokra. Ráadásul a vinyl padló, kialakításából adódóan, sokkal merevebb és stabilabb elhelyezést tesz lehetővé, mint a tekercsben kapható linóleum.

A vinyl padló nem kíván különösebb ápolást, csupán a tisztításáról kell időnként gondoskodnunk. Használhatunk közönséges tisztítószereket, egyedül a szemcsés súrolók használatát kell elkerülni. Az állapotmegóvásra érdemes némi figyelmet fordítanunk. A görgős székeket és a különböző bútorainkat lássuk el védőkupakkal vagy filcszövettel. Azonban a vinyl padlók esetében már nem kell attól tartanunk, hogy a kiömlő forró víz kárt tesz bennük. Ha megóvjuk a kisebb-nagyobb fizikai sérülésektől, a vinyl padló sok éven keresztül újszerű állapottal hálálja meg a figyelmünket és a gondoskodásunkat. Ha pedig évek múltán úgy érezzük, hogy a vinyl padló megkopott, és megújításra van szükség, csupán egy erre szakosodott mesterembert kell hívnunk, aki poliuretán bevonatot hord fel a padlózatra.

Nem túlzás azt állítani, hogy a vinyl padló tulajdonképpen bármelyik helyiség esetén használható, csupán arra kell figyelmet fordítanunk, hogy a kiszemelt padló kopásállósága megfeleljen a helyiség igénybevételének. A természetes fából készült padlók, illetve a nagyrészt faőrleményből készült laminált padlók víz hatására megdagadhatnak és felpúposodhatnak, vinyl padló esetén azonban nem kell ettől tartani, ezért vizesblokkok esetében is nagyszerűen használhatók, akár a fürdőszobában is. A vinyl padlónak köszönhetően tehát a fürdőszobában is melegburkolatot alkalmazhatunk.

A vinyl padló mellett számos érv szól, amelyeknek köszönhetően érdemes alaposan megfontolni a választását. A vinyl padlók kifejezetten szépek, a valódi fából készült melegburkolatokat idézik. Mintázatuknak köszönhetően egységes felületet képesek biztosítani, nincs szükség burkolatváltóra tágas terek esetén sem. Gyakorlatilag bármelyik helyiség esetén nagyszerű szolgálatot tehetnek, legyen szó a nappaliról vagy akár a fürdőszobáról. Rendkívül strapabírók, csupán a kopásállóság mértékére kell figyelnünk; ha a terhelésnek megfelelő burkolatot választjuk, akár évtizedeken keresztül szolgálhatják az igényeinket.


Kérj ajánlatot e-mailben, telefonon, vagy akár személyesen és hagyd, hogy a legkedvezőbb áron kiszámoljuk helyetted a szükséges anyagmennyiséget és az összes költséget!

További bejegyzések