Építőipari Nívódíj

Nívódíjat adtak át – Építőipari konferencia volt a kamaránál

B. Kiss László

Építőipari konferenciát rendezett pénteken az iparkamara. Ekkor adták át a Kiss József Építőipari Nívódíjat, melyet Braun Nándor, a Braun Kft. ügyvezető igazgatója vehetett át.

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) tavaly alapította – és adta ki első ízben – a Kiss József Építőipari Nívódíjat. A díj névadója, az egykori megyei építőpari vállalat néhai, legendás vezetője, akit a munkatársai – még a szocializmus időszakában – főnök úrnak szólítottak, miként azt megnyitó beszédében Radetzky Jenő, a kamara elnöke elmondta. A nívódíj idei kitüntetettje Braun Nándor, a Braun Kft. ügyvezető igazgatója. A száz százalékban magyar tulajdonú családi vállalkozás harminc esztendeje foglalkozik építőanyag-kereskedelemmel.

Braun Nándornak (jobbra) Radetzky Jenő adta át a díjat 
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap


A cég Fehérváron két telephellyel, Móron áruházzal, Ercsiben telephellyel rendelkezik. A díj ünnepélyes keretek között történt átadását követően két előadás hangzott el. Bartus Tamás, a fehérvári járási hivatal építésügyi és örökségvédelmi osztályának vezetője előadásában az építkezésekre vonatkozó új jogszabályokat tekintette át, és beszámolt a építésfelügyeleti hatóság ellenőrzéseinek tapasztalatairól. Somfai Beáta, a Teljesítésigazolás Szakértői Szerv műszaki előadója az új épületekre vonatkozó, a korábbinál lényegesen szigorúbb energetikai követelményekről beszélt. Elmondta továbbá, hogy a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv feladata, hogy vitás ügyekben elősegítse a megegyezést adott építkezésnél a felek között.


Forrás: https://www.feol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/nivodijat-adtak-at-epitoipari-konferencia-volt-a-kamaranal-2356131/