CsempeTrendek 2017

Fa és kő mintás csempe a trendi az idei évben

A szürke, a barna és a bézs natúr, visszafogott árnyalatai jellemzik az idei év csempetrendjét. Segítségükkel letisztult, modern megjelenést kölcsönözhetünk a fürdőszobánknak, konyhánknak vagy éppen a teraszunknak is. 

A magyar emberek átlagosan tíz-tizenöt évente cserélnek ilyen jellegű burkolatot, legyen szó a fürdőről, a konyháról, a beltéri padlólapokról vagy a terasz térkövezéséről. Ez bizony hosszú idő ahhoz, hogy esetleg egy rosszul megválasztott csempét nézegessünk a falon. Érdemes alaposan átgondolni, mit választunk, figyelembe véve a berendezésre vonatkozó elképzeléseinket, a bútorok színét és természetesen az aktuális trendeket. Az idei év is tartogat bőven újdonságokat ezen a téren. 

Az idén színek szempontjából a természet natúr árnyalatait idéző látványvilág lesz a jellemző. A már eddig is népszerű bézs és barna mellé megérkezik a szürke is különféle változataiban.

A teraszra és beltérre használt burkolatoknál egyaránt ezek a színek lesznek a jellemzők.

A fametszetet idéző mintázat két változatban is divat lesz az idén: a hosszanti metszetek és a keresztirányú, úgynevezett bütüs metszetek is megjelennek majd, főként padlólapokon. 

Az idei év másik nagy újdonsága a méretben megindult változás.Egyre nagyobbak a lapok, a 30x60-ast felváltja a 45x45-ös, akár a 60x60-as méret is. A négyzet alakú padlólap irányából pedig elindulunk a keskenyebb, hosszabb irányba, 20x60-as is készül például, illetve lesznek 22x80-as méretek is. A burkolólapok lerakásánál ma már az is nagy divat, hogy fuga nélkül illesztik őket egymás mellé. Ezért a legújabb csempék és padlólapok már úgy vannak kialakítva, hogy enélkül is szépen mutassanak egymás mellett.

Minták tekintetében a még mindig népszerű mozaik megváltozik annyiban, hogy nem szabályos vízszintes csíkozásúak vagy pontos négyzetek jelennek meg, hanem a mozaikdarabok összemosódnak. Úgy néznek ki, mintha egy követ hasítanánk ketté. Visszafogott formában a virágminta is visszaköszön matt, textiles hatású csempéken. A halvány, tulipános mintákat inkább konyhába ajánlják, bár ma már nem különülnek el élesen a konyhába vagy fürdőszobába, kültérre vagy beltérre szánt burkolólapok. Volt már rá példa, hogy csempét raktak a padlóra vagy fordítva, padlólappal burkolták a falat. Minden lehetséges!